• معرفی محصول

کمپوت آناناس فرآورده ای است تهیه شده از میوه آناناس، در یک محیط مایع مناسب شامل آب یا آب آناناس یا شربت با غلظتهای مشخص که در داخل بسته های غیرقابل نفوذ در بندی شده و با انجام فرآیند حرارتی، به صورت سترون تجارتی آماده می شود.

  • اشکال عرضه

کمپوت آناناس به اشکال ظاهری متعددی تولید و عرضه می گردد. به عنوان مثال شکل ورقه ای (حلقه ای)، نیمه ورقه ای، یک چهارم ورقه ای، مارپیچی یا انگشتی، تکه ای، مکعبی، حلقه شکسته و یک هشتم ورقه ای.

  • استاندارد مربوط

استاندارد مرتبط با کمپوت آناناس، استاندارد ملی ایران به شماره ۱۲۱۷۹ با عنوان “کمپوت آناناس – ویژگی‏ها و روشهای آزمون” است. هدف از تدوین این استاندارد، تعیین ویژگی‏ها، نمونه برداری، روشهای آزمون، بسته بندی و نشانه گذاری کمپوت آناناس می باشد و برای محصول تهیه شده از آناناس تازه کاربرد دارد.

این استاندارد برای تولیدکنندگان، واردکنندگان و دانشجویان قابل استفاده است.

ویژگیهای حسی، فیزیکی و شیمیایی و نیز آلاینده های کمپوت آناناس در جداول ۱ ، ۲ و ۳ آمده است.

 

جدول ۱: ویژگی‎های حسی و فیزیکی

ویژگی شرایط انطباق
وضعیت ظاهری بسته بسته باید بدون زنگ زدگی، نشتی و بادکردگی باشد

 

رنگ، بو و مزه و بافت

 

فرآورده باید دارای رنگ طبیعی مخصوص به خود و بو و مزه طبیعی باشد. ضمنا هرگونه بو و مزه ترشیدگی و غیرطبیعی در آن غیرمجاز است.

این محصول باید دارای بافت یکنواخت و یکسان باشد و بیش از حد نرم یا سفت نباشد.

 

جدول ۲: ویژگی‎های شیمیایی

ویژگی شرایط انطباق
اسیدیته اسیدیته کمپوت آناناس نباید از ۱ درصد برحسب اسید سیتریک بیشتر باشد.
pH pH این محصول نباید از ۳/۴ بیشتر باشد.

 

جدول ۳: آلاینده ها و ناپذیرفتنی ها

ویژگی شرایط انطباق
افزودنیها کمپوت آناناس باید فاقد هرگونه ماده نگهدارنده، رنگ ( خواه طبیعی و یا مصنوعی)، شیرین کننده مصنوعی و طعم دهنده شیمیایی باشد.
فلز سنگین سرب بیشینه ۱ میلی گرم بر کیلوگرم
فلز سنگین قلع بیشینه ۲۵۰ میلی گرم بر کیلوگرم
ناپذیرفتنی ها فرآورده مذکور باید فاقد شن و خاک، آفت زدگی، لهیدگی و بقایای گیاهی (برگ و پوست میوه ) باشد.

 

 

 

 

میزان پری: میزان پری فرآورده در دمای محیط، نباید از ۹۰ درصد حجم محتوی کمتر باشد.

 

میزان وزن آبکش: وزن آبکش فرآورده نباید از ۵۸ درصد وزن خالص محتوی کمتر باشد. وزن آبکش در واقع نسبت وزن مواد جامد محتوی بسته به وزن خالص کمپوت است.

 

 

 

 

  • الزامات درج اطلاعات برروی بسته بندی (نشانه گذاری)

برروی بسته بندی کمپوت آناناس، باید موارد زیر حتما درج گردد:

  • نام و نوع فرآورده
  • غلظت و نوع شربت
  • مواد تشکیل دهنده
  • وزن خالص
  • تاریخ تولید و انقضاء
  • درصد وزن آبکش
  • سری ساخت
  • شکل فرآورده
  • نام و نشانی تولید کننده و علامت تجاری آن

 

  • بسته بندی

بسته بندی این محصول باید در قوطی های فلزی و یا شیشه ای صورت گیرد. درصورت استفاده از قوطیهای فلزی، بایستی قسمت درونی قوطی با لایه ای محافظ پوشیده شود که مانع از تماس مواد خوراکی با فلز قوطی گردد. این لایه پوششی باید با استانداردهای ۲۴۵۵ و ۲۵۰۹ مطابقت داشته باشد.